Spiegelhart | Adem je vrij

Adem je vrij

De adem is een belangrijk instrument om te komen tot persoonlijke groei en vitaliteit. Je kan adem inzetten om te ontspannen, echter je kan het ook inzetten om fysieke en emotionele blokkades bewust te maken en los te laten. Herken je jezelf in onderstaande:

 

R

Je wilt graag meer voelen, maar blijft in je hoofd hangen.

R

Je weet heel goed wat je patronen zijn en het lukt je maar niet om ze te doorbreken.

R

Je wilt meer rust in je hoofd en krijgt de malende gedachtestroom niet tot stilstand.

R

Je voelt gebrek aan vitaliteit en veerkracht.

In de Traditionele Oosterse Geneeskunst geldt een gebrek aan emotionele harmonie als 1 van de belangrijkste inwendige oorzaken van (psychisch) lijden en ziekte.

Dat is ook onze ervaring na alles wat wij hebben onderzocht en waarmee wij geëxperimenteerd hebben. Hoe gezond je ook eet, hoeveel je ook sport, slaapt, mediteert, werkt aan je purpose, er zit nog een laag onder: het op een gezonde manier verwerken en uiten van jouw emoties. En laten we dat nu allemaal niet geleerd hebben in onze op controle gerichte westerse wereld: als er gehuild wordt, gaan we troosten. Als er boosheid is, zijn we zogenaamd niet zen en hebben we de boel niet onder controle. We moeten onze angsten met wilskracht tegemoet treden en overwinnen. Er is geen liefdevolle ontvangst voor onze gevoelens en emoties.

Met ademwerk kom je in een veilige omgeving weer in contact met jouw emoties,
met het voelen, met je lichaam.

Je komt direct op de laag waar het over gaat en waar zich fysieke en emotionele blokkades bevinden. Met het hoofd weten we namelijk vaak wel wat er aan de hand is. Maar iets loslaten of transformeren doe je niet met je hoofd. Dat doe je met je lichaam.
Het wil gevoeld worden, alvorens het losgelaten kan worden.

Spreekt bovenstaande je aan, dan is deze ademdag wellicht wat voor jou.

Hieronder vind je het programma. Dit programma, omvat meer dan alleen de ademtechniek, aangezien wij naast het voelen ook van helderheid houden. Anders heb je een dag emoties losgelaten en geen zicht op wat daaronder ligt, waardoor de patronen zich blijven herhalen. Integratie van het ademwerk is daarom een belangrijk onderdeel van deze dag. Dit integreren doen we op de dag zelf aan de hand van een deelronde waarin we gebruik maken van psychosynthsese / voice dialogue.  We raden je aan om ook na afloop tijd te reserveren voor dit integratiewerk (wandelen, schrijven, tekenen, niks doen).

 

DATA & locatie 

De Adem je vrij dagen staan voor 2023 gepland op de volgende data: 

13 februari
11 april
6 juni 

De ademdagen vinden plaats bij De Bronhoeve (Ossenwaard 14 te Cothen). Er zijn maximaal 8 deelnemers (2 begeleiders), dus veel aandacht voor persoonlijke begeleiding.

 

Programma:

\

Welkom & kennismaking

\

Lichaamswerk

\

Intenties & deelronde

\

Ademronde 1

\

Lichte lunch

\

Ademronde 2

\

Integratie ademwerk

Investering

De investering voor deze ademdag bedraagt 150 euro, exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief thee en lunch op de dag zelf, een telefonische intake en een contactmoment na afloop.

 

Door wie

De dag wordt gegeven door Karen Frank en Ingvild Kil, beiden gecertificeerd coach en ervaren in begeleiden van innerlijke processen. 

Dank voor de bijzondere dag gisteren. Ik heb vandaag mijn kado gekregen 😉
Met enorme energie opgestaan. Al in geen tijden mij zo goed gevoeld! Alsof er een last van m’n schouders is. Zo bijzonder!
Ik ben een lange wandeling gaan maken en het viel allemaal op z’n plek. Inderdaad het antwoord ligt in mij. Zooo simpel en subtiel maar daar heb ik het te vinden. Telkens weer terugkomen bij mijzelf. En de moeilijke dingen blijven maar de rust en de kracht ligt in mijzelf en dan zullen de antwoorden ook in moeilijke situaties komen. En…. niet meer alles alleen doen. Zonder jullie was ik niet tot dit inzicht/ gevoel gekomen!
Danielle Verwaayen

Het is echt een kado aan jezelf. Loslaten en toelaten. Vanuit eigen ervaring niet twijfelen gewoon inschrijven!
Jeroen Bruijns

Wat een ver-adem-ing was de Ademdag gister! Bij thuiskomst vertelde ik mijn dochter, die vroeg wat ik geleerd had, hoe het was geweest. Dat ik veel emoties had gevoeld en ook mijn boosheid. Dat dit heel fijn was om te mogen uiten en me veel kracht gaf.

Haar ook verteld over het meisje in mij… en dat ik nooit zo goed naar mezelf kon kijken en van mezelf kon houden in een bepaalde periode, maar dat ik haar gister heb toegelaten.
Het was een bijzondere woelige nacht.. en het resoneert nog aardig na.
Ik kijk nu mijn fotoboeken van vroeger. Met een lach en een traan; het is goed zo

Danielle Dekker