Spiegelhart | Over Ingvild en Karen

Over Ingvild

Toen ik 4 jaar was vroeg ik al van alles aan mijn ouders, zoals: waarom noemen we dat een tafel? Wie heeft al die woorden bedacht? Waar gaan al die woorden heen in de lucht en maken we de lucht dan niet vies?  

Mijn ouders vonden die vragen lastig. Welk antwoord geef je aan je kind van vier jaar?
En dan was er ook nog de zin ‘wie vraagt wordt overgeslagen’. Een hele lange tijd ben ik inderdaad gestopt met vragen.
Totdat 
psychosynthese op mijn pad kwam. 

Toen ik 23 jaar was wilde ik echt aan de slag met mezelf, ik wilde de relatie die ik toen met mijn ouders had onderzoeken.
Dat was 
een begin zonder eind. Zelfontwikkeling oftewel zelfbewustwording. Ik heb heel wat keuzes gemaakt in mijn leven. Handige en onhandige keuzes die me gemaakt hebben tot wie ik nu ben. Ik ben op weg naar de beste versie van mezelf door te durven leven vanuit liefde en vrijheid. Het grootste verschil tussen toen en nu is, dat ik mezelf steeds meer trouw ben. Ik durf mezelf te laten zien en te laten horen.

Vanuit daar hebben Karen en ik ook Spiegelhart opgericht. We hebben elkaar nodig om bij onszelf thuis te komen, de ander dient als spiegel om te laten zien wie ik ben. ‘Wat je zegt ben je zelf’.  

Ik ben ook weer vragen gaan stellen; nieuwsgierige en onderzoekende vragen. En doordat ik steeds trouwer word aan mezelf, spreek ik me ook makkelijker uitBijvoorbeeld door te delen wat ik bij je zie en wat ik mis, of waar het niet klopt voor mij. En dat is niet zozeer om je te willen confronteren, als wel dat jij ook een mooiere versie wordt van jezelf.
Zodat je ook van jezelf leert houden en
 realiseert dat je precies goed bent zoals je bent.   

Neem een kijkje op mijn LinkedIn profiel als je meer over mij wilt weten.

Over Karen 

Ik ben Karen Frank, 46 jaar, ondernemer, moeder, vrouw van, dochter, vriendin en nog veel meer. Vrijheid en de moed om mijzelf te zijn: dat is wat mij drijft in het leven. 

Na mijn studie aan de Hogere Hotelschool werkte ik jarenlang in het bedrijfsleven, in verschillende rollen (commercieel, leidinggevend, trainer). 

Na de komst van mijn kinderen worstelde ik met het combineren van mijn nieuwe rol als moeder, met alle andere rollen in mijn levenIn die periode ben ik gestart met een opleiding tot integraal vitaliteitscoach.
Inzicht in mijn eigen, onbewuste gedragspatronen sloeg in als een bom. Ik ben me blijven scholen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gaan werken als trainercoach in het bedrijfsleven en ik heb spannende besluiten in mijn leven durven nemen, waaronder een sabbatical om echt te voelen en te bezinnen: wie ben ik, wat wil ik en waar gaat het in mijn leven nou echt over? 

Inmiddels weet ik dat: mensen en verbinding. Vroeger zocht ik verbinding en erkenning in de buitenwereld. In banen, bij andere mensen, bij mijn kinderen, in feestjes en gezelligheid. Dat is een bodemloze put: het vervult nooit. Alleen vanuit een werkelijke hartsverbinding met jezelf, kun je je verbinden met andere mensen. Dat besef maakt het leven een heel stuk leuker en lichter. Dat gun ik anderen ook.  

Neem een kijkje op mijn LinkedIn profiel als je meer over mij wilt weten.