Vorig jaar is Edwin, de man van Ingvild, bij ons gestart als één van de mede-begeleiders bij onze Verdiepingsweekenden. Sommigen van jullie kennen hem al en in deze blog stelt hij zich nader aan jullie voor.

Hallo lieve mensen ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om mij voor te stellen. Ik ben Edwin Driessen, 53 jaar oud en de man van Ingvild. Samen hebben we 4 prachtige kinderen en wonen we in Voorburg. Plantmedicijnen zijn op een heel bijzondere wijze op mijn pad gekomen. Ik heb jarenlang in een hele veeleisende baan gezeten en begon zo rond mij 40ste lichamelijke klachten te ontwikkelen die geen enkele dokter of specialist kon duiden. Ik was, zoals de medici zeiden, kerngezond maar voelde me diep ellendig. Dat had zijn weerslag op mijn relatie en mijn levensvreugde was tot een diep peil weggezakt. Ten einde raad, en vanuit een droom, bracht Ingvild mij in contact met Ellie en Gerard en Ayahuasca. Ik was toen inmiddels 45 jaar oud.

En daar, daar is mijn herstel begonnen, mijn wederopstanding, mijn geboorte, werd mijn levenskern aangeboord, werd mijn essentie zichtbaar, werd ik gebroken om opnieuw opgebouwd te worden. Ik kwam erachter dat ik bestond uit angst, dat angst mijn wereld regeerde, mij verlamde en zich vast had gezet in mijn lijf. Door ayahuasca te gaan drinken bood het mij inzichten hoe ik ooit was, kon zijn en bood het me troost dat ik in de kern een wezen van licht en liefde ben. Ik begon te genezen, ik ging staan, vond mijn zachtheid, mijn ware essentie kreeg meer ruimte, ontspande, ging lang verloren hobby’s en verlangens weer oppakken, durfde weer te leven, de rand van het zwembad los te laten. Van een weg gekropen angstig kind, onder de wol werd ik een volwassen vent, ging mijn stem laten horen, wat ik belangrijk vond in mijn werk, mijn relatie, Mijn vrouw kreeg weer een vent tegenover zich die zich niet omver lieten blazen, zijn tranen liet zien, eindelijk bleef staan en meegroeide. Ik werd een leukere man. Ik begon van mezelf te houden, van mijn lijf te houden.

De planten hebben mijn leven gered, dat is hoe ik het zie. Het heeft mijn helse lichamelijke pijnen doen verdwijnen, het heeft me mijn levenslucht en lust teruggegeven. Nu ruim acht jaar na mijn eerste kennismaking daarmee  is het onlosmakelijk met mijn leven verbonden. Voor mij is het een heilig medicijn dat in een vellige bedding en ervaren begeleiding tot wonderlijke verandering leidt. Ik wens dit iedereen toe en daar begeleid ik met alle liefde in.