Jaren geleden lag ik in een Ayahuasca reis. Mijn kinderen waren nog klein en ik werkte in die tijd voor een bureau als trainer in het bedrijfsleven en hield me bezig met de thema’s vitaliteit, leiderschap. Ik vond het heel leuk, was gepassioneerd over die thema’s, maar om nou te zeggen dat ik echt mijn hart volgde of voluit leefde. Nee dat voelde ik niet.

In die betreffende reis vertelde Moeder Ayahuasca mij: ‘zeg maar wat jij wilt met jouw leven. Ik kan jou alles geven wat jij wilt’. Wauw, was het echt zo makkelijk?
Het eerste dat bij mij binnenkwam was: ik wil een eigen coachpraktijk. Vervolgens liet moeder Ayahuasca mij voelen hoe dat zou zijn: een eigen coachpraktijk. Ik werd er niet warm van. Nee, dit is het niet.. Het was leeg en gaf geen enkele vervulling.
Op naar het volgende: een eigen opleidingscentrum voor nieuw leiderschap en vitaliteit. Weer liet ze me voelen hoe dat zou zijn. Ook dit voelde leeg en was het ook niet. Zo kwamen er nog wat dingen voorbij, maar het was het allemaal niet. Ineens kwam het bij me binnen wat ik wilde in dit leven:

ik wil voelen. Ik wil echt voelen en mijn gevoel uitspreken.

Toen liet ze me voelen hoe dat was. Wauw, ja dit is het. Echt voelen tot in iedere cel van mijn lichaam. Het was een goddelijk gevoel. Dit is leven!

Tot op de dag van vandaag heb ik zo ontzettend veel aan deze ervaring en kan ik het gevoel nog terughalen.
Het was eigenlijk voor het eerst dat ik de zin van mijn leven niet buiten mij projecteerde op iets van werk of kinderen. Dat ik zo kon voelen dat de werkelijke zin van het leven allemaal in mij zit. Als ik bereid ben om te voelen. Meer hoef ik niet te doen.

Vlak daarna heb ik mijn baan opgezegd om 1,5 jaar thuisblijf moeder te zijn. Een diep verlangen dat ik ver weg had gestopt. Iets met presteren en een slimme meid is op haar toekomst voorbereid (thuisblijfmoeder was niet wat daarmee bedoeld werd). Alle tijd en ruimte had ik om te voelen in dat jaar. Overdag zaten mijn kinderen op school en ik zeg weleens gekscherend: ik heb nog nooit zoveel gelachen en gehuild als in die 1,5 jaar.

Voelen is vandaag de dag mijn missie geworden. Daarin komt alles samen wat ik de afgelopen 12 jaar heb gedaan: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. In essentie gaat het allemaal over voelen. Het gaat er niet om dat je je beter gaat voelen, maar dat je beter wordt in voelen.

In Ingvild heb ik daarin een soulsister gevonden en het is ook de missie van Spiegelhart: weer leren voelen. In ons lijf komen. Van hoofd naar hart naar buik. ♡

Ja, nu kom ik echt bij de titel van deze blog: hoe kom je achter jouw missie in het leven. Voor mij is er maar één antwoord: naar binnen en voelen. Dat is de enige plek waar je antwoorden zult vinden.

En dat blijft ongoing practice. Het is nooit klaar met naar binnen keren en voelen: klopt het nog wat ik aan het doen ben? Wordt mijn hart hier echt blij van?

Het is er tijd voor: dat we echt ons hart gaan volgen. Hoe spannend ook. De wereld zit erop te wachten.

TIP: van een duik in een ijskoud meer ga je ook voelen… 😉