Alweer een tijd geleden begeleidde ik een ademsessie van een lieve dappere vrouw. Zij kwam in het ademwerk een gewelddadige woede tegen.
Er was heel veel oordeel op deze emotie en dit stond het doorvoelen en loslaten in de weg. Het werd allemaal binnengehouden. Ze was bang voor haar eigen woede. Ook heel logisch.

Uit mijn eigen innerlijk werk, weet ik dat dit hele heftige emoties en energieën zijn om te doorvoelen en los te laten.
Ik identificeer me ook liever met licht en liefde dan te erkennen dat ik een woedende kant in me heb, die een ander wat aan kan doen. Dan kun je gaan mediteren op licht en liefde en het is absoluut noodzakelijk om dit te blijven doen, maar uiteindelijk wil alles in ons gezien worden. Ook onze schaduwkanten. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille.

Ik vertelde haar dat er een heel wezenlijk verschil is tussen handelen (het gedrag) naar deze energie en jezelf toestaan deze te voelen. Deze energie er gewoon te laten zijn zonder oordeel. Dat het zelfs belangrijk is om te doorvoelen, want wat er niet mag zijn krijgt macht over ons en wordt alleen maar groter. Zo kan frustratie, boosheid uiteindelijk haat worden. In het voelen kan het transformeren. Ze liet deze energie door haar lijf golven, gaf er uiting aan met haar lichaam en een paar dagen later mailde ze mij:

“Het gaat goed hier, was een heel erg helende sessie afgelopen keer. Ga echt stappen vooruit, zo fijn om te merken.”

Veel vrouwen verhuilen hun woede en dat is jammer. Het belet ze om werkelijk hun kracht te voelen, hun innerlijke vuur.

Zelf trok ik laatst de kaart Godverdomme. Ik vind het een heerlijk woord om te zeggen als ik uiting wil geven aan mijn boosheid. In mijn eentje met mezelf uiting geven aan mijn woede. Tot ik weer schoon ben van binnen en de wereld weer met liefde tegemoet kan treden.

Voel jij je boosheid? en hoe ga je er mee om? Wil je het ons laten weten?