Onze VA vroeg ons helemaal aan het begin van onze samenwerking om onze kernwaarden op papier te zetten. Zonder hier een hele uitvoerige exercitie van te maken, vloeiden deze zo uit onze pen. De ene vloeide uit de andere voort en ze zijn zo kloppend voor ons dat we ze graag met je delen.

Een belangrijke kernwaarde is VRIJHEID. We zijn pas werkelijk vrij als we onszelf niet gevangen houden in onbewuste gedragspatronen. 95% van ons gedrag is onbewust, dus we zijn slaaf van onze eigen gewoontes zonder dat we dit doorhebben. Een situatie of een persoon triggert iets in ons en onze reactie is vaak geen vrije keuze, maar een oud patroon dat getriggerd wordt. Deze dynamiek bij jezelf doorzien geeft vrijheid.

Vrijheid komt echter ook met VERANTWOORDELIJKHEID, een andere belangrijke kernwaarde. Deze kernwaarde betekent 100% verantwoordelijkheid nemen voor jouw gedrag, gevoelens en emoties. Dit is de lastigste stap, want dit betekent dat je niks meer buiten jezelf neerlegt. Niet bij je man, je kinderen, de organisatie, je manager of je schoonmoeder. Dat je gaat staan voor wat er leeft in jou.

Daarbij werken wij vanuit VERBINDING, vanuit het hart. Alleen vanuit verbinding met jezelf kun je werkelijk verbinden met een ander en daarbij is het soms nodig om in de spiegel te kijken waar je die verbinding met jezelf nog kwijtraakt. Wij zijn graag die spiegel.

Dit is voor ons de weg om de wereld liefdevoller te maken. Als we namelijk echt kiezen voor vrijheid, daar verantwoordelijkheid voor nemen in verbinding met onszelf en de mensen om ons heen, dan is er alleen maar liefde.